På nätet finns ett stort utbud av gratisspel för barn i alla åldrar. Det finns möjlighet att välja spel anpassade både efter svårighetsgrad, kategori, ålder, humör och intresse. Är det första gången barnet ska spela ett gratisspel på nätet kan det vara bra med lite tips. Det finns roliga spel som är helt gratis och som dessutom ligger i toppen enligt användarna. Nedan är några av favoriterna på marknaden.

Dags att fiska!

Dags att fiska! är ett spel med enkla instruktioner som passar de flesta åldrar. Precis som i verkligheten går spelet ut på att välja spö, krokar, lina och bete. Efter att detta val är gjort vadar man ut i vattnet för att testa fiskelyckan. Beroende på vilken fisk man fångar genererar det olika mycket pengar och poäng. Att samla poäng och pengar lönar sig för att kunna möjliggöra en uppgradering. Då har man chans till att finna större fiskar och bättre vatten.

Bubble Trouble

Detta spel kan spelas ensam eller tillsammans med en kompis. Bubble Trouble är ett populärt spel som är enkelt att förstå. Det passar kanske inte allt för små barn med tanke på att det kräver viss kunskap om tangentbordet. Finns kunskapen där är det absolut inga problem att anamma. Spelet går ut på att hålla sig borta från bubblor som faller ner. Det gör man med hjälp av ett vapen som man använder för att skjuta sönder bubblorna. Klarar man striden mot bubblorna fortsätter man till nästa nivå. Ett roligt gratisspel med hög spänningsfaktor.

Elsa: Jigsaw Puzzle

Ett annat uppskattat gratisspel för barn är pusslet med Frost-tema. Pusslet fungerar precis likadant som i verkligheten. Skillnaden är att du lägger ut pusselbitarna med musen istället för med handen. Ett spel som passar alla barn, oavsett ålder och kön. Ett bra spel för hela familjen som kräver lite tankeverksamhet. Målet är att färdigställa pusslet.

Papas Cupcake-Kafé

Om man vill slippa köpa ingredienser och kladda ner köket är detta spel det perfekta alternativet. Är man intresserad av bakning lär detta gratisspel verkligen bli stimulerande. Likt en konstnär får man möjlighet att dekorera cupcakes, eller muffins som man säger på svenska. Ett roligt och kreativt spel som ger möjlighet till att leka av sig utan kladd. Ett perfekt tidsfördriv som dessutom är gratis.

Detta var ett axplock av de populäraste gratisspelen på nätet anpassade för barn. En bra start om man vill komma igång.